Loonwerk

Al onze loonwerken vindt u hier

Op het gebied van loonwerk bieden wij u een groot gamma aan mogelijkheden. Wij hebben dan ook de kennis, ervaring en materialen in huis om de gespecialiseerde landbouwwerken uit te voeren.

Wij kunnen u van dienst zijn met o.a. het bemesten van uw percelen, het zaaien en het bewerken van uw akkers en het oogsten van akkerbouwgewassen.

Voor meer informatie of het geven van opdrachten aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

`

Grondbewerkingen

image

Scharren

Voor het scharren van uw percelen beschikken wij over een Lemken Smaragd.

image

Frezen

Voor het inwerken van uw tarwestoppel, uw grasland,… beschikken wij over een Kuhn frees.

image image

Ploegen

Ploegen gebeurt bij Landbouwwerken Vereecke met behulp van twee vijf schar ploegen.

image

Rotoreggen

Voor het zaaiklaar leggen van uw perceel voor maïs, bieten,… beschikken wij over twee rotoreggen van Lemken met een werkbreedte van drie meter.

Diepgronden

Voor het diepgronden van uw percelen beschikken wij over een cultivator met 3 tanden.

Bemesten

image

Injecteren gras- en bouwland

Het injecteren van uw eigen of aangeleverde mest gebeurt met behulp van een Vervaet Hydro Trike. Deze zelfrijdende injector heeft een inhoud van zestien kubiek (sinds 2018). Met behulp van een uitschuivende as, waardoor in ieder spoor slechts één wiel loopt, wordt de bodemdruk zo klein mogelijk gehouden.

image image

Drijfmest en Effluent spreiden

Voor het spreiden van uw drijfmest en effluent beschikken wij over twee combinaties. De ene combinatie bestaat uit een Dezwaef zestien kubiek mestton. De andere combinatie bestaat uit een vijventwintig kubiek Record mestton, waarmee ook mesttranport wordt gedaan.

image

Stalmest spreiden

Het spreiden van uw stalmest gebeurt met behulp van twee mestspreiders die geleverd werden door Joskin. Deze twee Joskin Tornado’s hebben een laadvermogen van twaalf ton.

Gras

image

Voordroog

Voordroog wordt gemaakt met behulp van een New Holland Bigbaler 1270. Deze vierkante balenpers maakt balen met een afmeting van 120 cm x 70 cm. Het wikkelen van de balen gebeurt met een McHale 998 die de balen voorziet van een zes lagen dikke bescherming.

image

Hooi

Hooi kan zowel in grote als in kleine balen geperst worden. Voor de grote balen beschikken wij over twee New Holland balenpersen. Voor de kleine balen beschikken wij over twee kleine balen persen van New Holland, een 570 en een 575.

Nieuw - Vanaf heden worden ook ronde balen hooi gemaakt!

image image image

Hakselen

Gras wordt gehakseld met behulp van twee machines, de eerste is een Claas Jaguar 870 hakselaar en de tweede een New Holland FR650. Het gras wordt vervoerd met behulp van vijf record silagewagens. Vervolgens wordt op de kuil het gras vastgereden met behulp van een landbouwtractor die uitgerust is met een Reck kuilverdeler. Ook onze Caterpillar 926M Agribull wordt uitgerust met een Mammut kuilverdeler.

Graan

image image

Dorsen

Voor het dorsen van zowel uw tarwe, gerst, koolzaad, tritecale,… kunt u bij ons terecht. Hiervoor beschikken wij over vier New Holland combines, die indien nodig vergezeld worden door vervoer.

image image

Persen

Strooi kan, net zoals hooi, zowel in grote als in kleine balen geperst worden. Voor de grote balen beschikken wij over twee New Holland balenpersen. Voor de kleine balen beschikken wij over twee kleine balenpersen van New Holland, een 570 en een 575.

Nieuw - Ook kan uw strooi geperst worden in ronde balen!

Maïs

image image

Hakselen

Maïs wordt gehakseld met behulp van onze New Holland FR650. Deze wordt in het najaar uitgerust met een tien rijen maïsplukker. Voor het transport van de silagemaïs worden zes cominaties ingezet. Het aanrijden gebeurt met behulp van onze Caterpillar 926M Agribull die uitgerust wordt met behulp van een hydraulische maïsplaat.

image

Dorsen

Voor het dorsen van de maïs wordt één van onze combines uitgerust met een acht rijen kolvenplukker. Ook voor het transport naar de fabriek kunt u op ons rekenen.

Bieten en knol

image image

Rooien

Bieten en knolselder worden gerooid met onze Vervaet Beet Eater 617. De éénfasige machine is uitgerust met een dubbele poetserbalk die ervoor zorgt dat de kop van de suikerbiet minder beschadigd wordt. Hierdoor houdt de biet beter zijn suiker op. Tijdens natte omstandigheden wordt deze machine uitgerust met Zuidbergrupsen waardoor rooien bijna in alle omstandigheden mogelijk wordt.

Groendienst

Sneeuwruimen en zout strooien

Ook verzorgen wij de winterdienst in onze gemeente. Hierbij zorgen wij ervoor dat de wegen zo toegankelijk mogelijk zijn tijdens vorst en sneeuwweer. Dit wordt gedaan met behulp van twee zoutstrooiers die eventueel uitgerust kunnen worden met een duwplaat om sneeuw te ruimen.

image

Grasbermen maaien

Het maaien van grasbermen zorgt voor een betere zichtbaarheid tijdens het rijden op de weg. Ook hiervoor staan wij in! Dit wordt tweemaal per jaar gedaan en hiervoor beschikken wij over twee combinaties die het grasbermmaaisel opvangen. Ook wordt gereden met drie maaicombinaties die het gras klepelen.

Borstelen

Wanneer de weg vuil is, kunt u steeds bij ons terecht om deze te borstelen. Hiervoor beschikken wij over een Soberheimerborstel.

Foto's

Contacteer ons

Kunnen wij iets betekenen voor u? Contacteer ons vrijblijvend.

Onze gegevens